Aleja hrastova poginulim braniteljima Borova naselja

Datum: 14.5.2021.

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora s Domagojem Garvanovićem kao predstavnikom aktualiziralo je projekt „Hrast“ čiji je idejni začetnik Vlado Iljkić. Projekt se pokrenuo povodom 30-te godišnjice stradanja Borova naselja u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku. Ideja projekta se sastoji u odavanju priznanja i počasti stradalim hrvatskim braniteljima s područja Borova naselja, sadnjom drvoreda autohtonog hrvatskog hrasta lužnjaka - naziva „Aleja hrastova poginulim braniteljima Borova naselja“ koja se nalazi u ulici Dvanaest redarstvenika.

Projekt „Hrast“ uspješno je realiziran uz suglasnost Hrvatskih cesta na čelu s gospodinom Goranom Martinovićem, dok je neizostavna stručna i tehnička podrška došla od strane Hrvatskih šuma podružnice Vinkovci u suradnji s gospodinom Damirom Dekanićem, aktualnim kandidatom za župana Vukovarsko-srijemske županije. Gospodin Dekanić bio je oduševljen idejnim prijedlogom te je na zahtjev Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora donirao sadnice hrasta kako bi se uspješno realizirao ovaj hvale vrijedan projekt. Svoj doprinos čitavom projektu dao je i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara s gospođom Ljiljanom Blažević.

Ovim putem zahvaljujemo našim vrijednim volonterima Predragu Čoliću, Rade Babiću, Zoranu Capanu koji su nesebično pomogli oko finalizacije ovog projekta.

Službeno otvorenja „Aleje hrastova“ bit će u tjednima koji slijede.

Multimedija