TREĆA REDOVITA IZBORNA SKUPŠTINA

TREĆA REDOVITA IZBORNA SKUPŠTINA

IZBORNA SKUPŠTINA HDLSKL_a
Na čelu Društva logoraša ponovo Danijel Rehak

Rad na priznavanju

statusa logoraša

Društvo će i dalje raditi na prikupljanju podataka te na podizanju tužbe protiv svih koji su izvršili zločine nad logorašima

Na Izbornoj skupštini Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), održanoj u srijedu 13.08.2008. u Ružičkinoj kući u Vukovaru, za predsjednika je izabran Danijel Rehak koji je na čelu te udruge bio i prošle četiri godine. Rehaku je novi mandat jednoglasno povjerio petnaesteročlani Upravni odbor kojega je  prethodno jednoglasno izabrala skupština.

Devet podružnica

Na Skupštini su bila 83 izaslanika iz svih devet podružnica HDLSKL-a, kao i vukovarskog Centra za istraživanje ratnih zločina koji ima status podružnice. Zahvalivši na iskazanom povjerenju, Rehak je najavio da će Društvo u  idućem razdoblju nastaviti raditi istim ili još jačim intenzitetom, posebno na prikupljanju što više podataka i  dokumenata te na podizanju tužbe protiv svih koji su izvršili zločine nad logorašima i ostalim stradalnicima iz  Domovinskog rata.

Tijekom Skupštine, podnoseći izvještaj o minulom radu, Rehak je posebno istaknuo realizaciju projekta gradnje  Spomen-doma Ovčara, kao i činjenicu da je HDLSKL kao prva udruga iz Hrvatske primljen u Svjetsku veteransku  federaciju.

U ime HDLSKL-a Rehak je posebno zahvalio Vladi i ministrici Jadranki Kosor na razumijevanju i pomoći, te medijima koji prate rad i programe Udruge. Rehak je podsjetio da je na prostoru Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore  bilo 70 koncentracijskih logora kroz koje je prošlo oko 30.000 građana Hrvatske u dobi od 13 do 80 godina.

 

Nastavak aktivnosti

Kako je u službenoj evidenciji Uprave za zatočene i nestale samo 8000 logoraša, Rehak je najavio nastavak aktivnosti kako bi se i ostalima priznao status logoraša

Izaslanstva MORH-a i Ministarstva obitelji

Skupštinu Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora medu ostalima su pozdravili:

Državni tajnik Krunoslav Mesarić, kao izaslanik Ministarstva obitelji, branitelja i medugeneracijske solidarnosti, brigadir Mladen Mikolčević, izaslanik Glavnog stožera Oružanih snaga, izaslanik Ministarstva obrane Nenad Smolčec, vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan i drugi. Pročitan je i pozdravni telegram potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor.

WordPress theme: Kippis 1.15